Veelgestelde vragen

Bestellen

 • Hoe werkt het bestellen?
  Elke maand presenteren wij een prachtig nieuw verhaal op onze website. Iedere kalenderweek geldt: vóór donderdag 14:00 in onze webshop besteld en hij wordt op vrijdag gratis bij je thuisbezorgd.
 • Hoe kan ik betalen?
  Je kan bij ons tijdens het bestellen betalen met iDeal en creditcard (Visa en Mastercard). Eenvoudig en veilig.
 • Wat als ik een wijn heel lekker vind. Kan ik hem dan na die maand niet meer bestellen?
  Dat klopt, in principe. Wijn is de wereld en die moet je ontdekken! Wij bieden je iedere maand een verse kans om je smaakpapillen iets nieuws te laten beleven. Wijn is een prachtig en veelzijdig product en het leven is te kort om de hele tijd die ene wijn te drinken, vinden wij. Door veel te proeven weet je steeds beter welke stijlen, druiven en gebieden je lekker vindt en ontwikkel je je (eigen) smaak. Wij bieden je hierbij alle informatie en context die je nodig hebt via de bezielende toelichting van de wijnmaker zelf. Mocht je toch ontzettend veel zin hebben in die ene wijn, stuur dan een e-mail naar info@vinuno.nl. Wij kijken dan wat we voor je kunnen doen. ;)

Bezorgen

 • Wat zijn de bezorgkosten bij Vinuno?
  Wij bezorgen de wijn gratis bij je thuis, in heel Nederland.
 • Hoe lang duurt het voordat ik mijn doosje thuis heb?
  Dat is afhankelijk van wanneer je de wijn bestelt. Wij hebben één bezorgmoment per week: op vrijdag (zodat je de wijn voor het weekend in huis hebt). Iedereen die de donderdag ervoor vóór 14:00 heeft besteld, krijgt zijn wijn die week thuisgestuurd.
 • Wie zorgt ervoor dat ik mijn doosje thuis krijg?
  De wijnen worden bezorgd door onze partner PostNL.
 • Wat als ik niet thuis ben?
  Als je niet thuis bent, zal PostNL het pakket proberen af te leveren bij een van de (directe) buren. In dat geval krijg je een briefje in de brievenbus waarop staat waar jouw wijn bezorgd is. Als het pakket ook niet bij de buren bezorgd kan worden, neemt PostNL het pakket weer mee. Ook dan laat de bezorger daar een bericht over achter. Op dit briefje staat een code, daarmee kun jij via internet de bezorgdag en locatie wijzigen. Als dit niet gebeurt zal de PostNL het pakket de volgende werkdag opnieuw proberen aan te bieden. Als PostNL er ook bij de tweede poging niet in slaagt om het pakket (bij jou of eventueel de buren) af te leveren, wordt het pakket naar de dichtstbijzijnde afhaallocatie gebracht. Hier kan je het pakket vanaf volgende dag tot drie weken erna afhalen.

Abonnementen

 • Hoe werkt een abonnement?
  Met een abonnement krijg je elke maand 6 flessen wijn van de wijnboer van de maand thuisbezorgd. Een heerlijk cadeau aan jezelf of een bijzondere gift aan een ander, bijvoorbeeld als huwelijksgeschenk. In plaats van €59 betaal je elke maand €54. Dit bedrag wordt rond de 25ste automatisch afgeschreven van je bankrekening of creditcard. Met een abonnement krijg je bovendien gratis toegang tot Vinuno unplugged en profiteer je van speciale aanbiedingen en extra's.
 • Wanneer ontvang ik mijn nieuwe doos wijn?
  We sturen een e-mail zodra jouw nieuwe doos wijn klaar is voor verzending. Normaalgesproken wordt de wijn de eerste vrijdag na de lancering van de nieuwe wijnboer thuisbezorgd. Mocht de automatische betaling niet zijn gelukt, dan wordt de wijn helaas niet verstuurd. Je ontvangt hiervan bericht. We doen een week later automatisch een nieuwe poging en als de betaling dan lukt, wordt de wijn direct verstuurd.
 • Kan ik (tijdelijk) een ander bezorgadres opgeven?
  Ja, dat kan heel eenvoudig. Als je ingelogd bent, kun je bij Mijn account je adres tijdelijk wijzigen. Houdt er rekening mee dat we op dit moment alleen naar adressen in Nederland kunnen versturen.
 • Hoe kan ik mijn abonnement opzeggen?
  Als je bent ingelogd kun je onder Mijn account na een maand je abonnement eenvoudig opzeggen. Je kunt ook een mailtje sturen naar info@vinuno.nl. We zijn sowieso altijd benieuwd naar je opzegreden.

Over Vinuno

 • Wat is Vinuno?
  Het concept is simpel. Vinuno presenteert iedere maand het verhaal van een bevlogen wijnmaker. Stuk voor stuk toegewijde enthousiastelingen die niet op kunnen houden met vertellen over hun grote passie. Openhartig geven ze ons een heel persoonlijk inkijkje in hun leven, hun familie, hun dromen. Met moeite weten ze hun emoties onder woorden te brengen als ze vertellen wat wijn allemaal voor hen betekent. Ze delen met ons waarom ze die ene wijn maken en wat er allemaal achter de smaak schuil gaat. Je krijgt van de wijnmaker zelf persoonlijke tips over het ultieme moment om de wijn te drinken en wat je er naast zou moeten zetten. Alsof je zelf bij hem op bezoek gaat.
 • Hoe komen jullie aan al die verhalen?
  Wij reizen de wereld over en bezoeken alle wijnmakers zelf nadat we ze hebben geselecteerd op basis van grondig vooronderzoek. Ze nemen ons een dag mee in hun wereld zodat ze ons (vol trots) hun hele hebben en houwen kunnen laten zien en proeven. We voeren boeiende gesprekken met ze en leggen deze vast op film, schuiven als het even kan een stoeltje bij aan hun eettafel en maken kennis met hun familie. Vervolgens maken we hier een mooie film van zodat we het met jou kunnen delen.
 • Waar komt de naam Vinuno vandaan?
  ‘Vin·uno’ (m; enkelvoud) staat voor één wijn. Iedere maand geven wij het podium aan één bijzondere wijnboer en zijn wijn.
 • Waarom wijnen van maar één boer?
  We houden het graag simpel voor je. De gemiddelde wijnwinkel biedt honderden wijnen aan en wij realiseren ons als geen ander hoe moeilijk het is om uit het onoverzichtelijke woud van landen, streken, druivensoorten en allerlei onbegrijpelijke termen een goede keuze te maken. Wij doen dat dus voor jou. We selecteren iedere maand een goed gemaakte, karaktervolle wijn van een eerlijke vakman voor je zodat jij je hier niet druk over hoeft te maken. Door één wijn per maand aan te bieden hebben wij de tijd en ruimte om ons volledig te richten op iedere wijn, zodat we er alles over weten en dus ook kunnen garanderen dat alles helemaal klopt.
 • Hoe weet ik dat de wijn goed is?
  Bij Vinuno werken gediplomeerde mensen. Daarnaast werkt Vinuno samen met specialisten in de Nederlandse wijnwereld die ons adviseren en ons wijzen op bijzondere wijnmakers en hun wijnen. Wij selecteren alleen kleinschalige, zelfstandige wijnboeren met een duidelijke filosofie, een eerlijk verhaal en het liefst biologisch opererend. Alle wijnen worden uitvoerig getest en voorgeproefd (somebody’s got to do the job…). We gaan zelf bij de wijnboer op bezoek en checken goed of alles pluis is. Uiteraard blijft smaak altijd persoonlijk, maar wij garanderen in ieder geval een goed gemaakte, karaktervolle en authentieke wijn.
 • Vinden jullie het belangrijk of een wijn biologisch is?
  Ja, dat is een belangrijke factor bij de selectie van onze wijn. Wijnmakers die op een bewuste manier hun wijn maken zijn hier ook vrijwel altijd in bepaalde mate mee bezig. Sommigen volledig biodynamisch, anderen zo goed als het op die specifieke plek kan. Wij geloven heel sterk dat je alleen het ware karakter van een plek, het terroir tot zijn recht kan laten komen als de wijn op een zo natuurlijk mogelijke manier gemaakt wordt.

Contact met Vinuno

Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur ons een mailtje

Derde Oosterparkstraat 261
1092EA Amsterdam
+31 20 260 00 61
KvK-nummer: 58266933